Kérjük engedélyezze böngészőjében a javascript használatát

Baumit Opten hőszigetelési rendszer

Baumit open hőszigetelő rendszer

  • Optimális, egészséges belsőtéri klíma
  • Kimondottan családi házakra fejlesztve
  • A legbiztosabb védelem a falak penészesedése ellen

Hogyan biztosítható a minden esetben megfelelő páraáteresztés?

Baumit open hőszigetelő rendszer: egyesíti a polisztirol és az ásványgyapot előnyeit

 

Tudományos kísérletekkel meggyőzően igazolható, hogy a helyiségekben keletkezett párának csak töredéke (max. 3-5%) távozik a falakon keresztül – teljesen függetlenül a homlokzati burkolatok páraáteresztő képességétől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a külső falak még részben sem képesek átvenni a szellőztetés szerepét. Az egyre korszerűbb építőanyagok (pl. légzáró ablakok) fejlődésével tudomásul kell vennünk, hogy a szellőztetés hagyományos módozatai helyett újakat kell keresnünk. A falakon áthaladó minimális mennyiségű pára és a falakban felgyűlt építési nedvesség miatt azonban továbbra is fontos szempont, hogy réteges falszerkezeteink páratechnikailag kifelé nyitottak legyenek. Ez azt jelenti, hogy a szerkezetben kifelé haladva az egyes rétegek páraellenállása egyre kisebb kell, hogy legyen. Ezt a feltételt számítással a polisztirolos rendszerek esetében is biztosítani lehet, de komoly probléma adódhat akkor, ha a szigetelni kívánt épület falszerkezetének paramétereit nem ismerjük.

A Baumit open rendszer használatával ez a nehézség kiküszöbölhető, hiszen a lemezek perforálásából adódó jobb páraáteresztés olyan mértékű tartalékot és biztonságot ad, hogy nyugodt szívvel használhatjuk ismeretlen összetételű, vegyes, különleges (pl. vályog, pórusbeton) falszerkezetek esetében is, melyekél a páratechnikai ellenőrzés nem oldható meg. Az open rendszer működését a kifejezetten ehhez a rendszerhez kifejlesztett rendszerelemek biztosítják. Az openTop vékonyvakolat és az openContact ragasztótapasz páraáteresztő képessége a perforált polisztirol lapok páraáteresztéséhez igazodik, ezzel biztosítva a páratechnikailag kifelé nyitott szerkezetet.

A Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer egyértelmű előnye
 

A Baumit open rendszer egyesíti az ásványgyapot szigetelések előnyeit, mint a jó páraáteresztés és a természetes lakóklíma, valamint a polisztirolos rendszerek kedvező tulajdonságait, mint a kedvezőbb ár, könnyű kivitelezés, csiszolhatóság, alakíthatóság és a kisebb súly. A rendszerbe beépíthető még az öntisztuló NanoporTop, valamint a CreativTop modellező vakolat. Az open hőszigetelő rendszer a hagyományos dübelek mellett a StarTrack ragasztótárcsával is rögzíthető.

Előnyök

  • Az open lemez páraáteresztése megegyezik a kerámia-téglákéval (μ=10)
  • A legbiztosabb védelem a falak penészesedése ellen
  • Optimális, egészséges belsőtéri klíma
  • Ideális megoldás vályogfalak utólagos szigetelésére
  • Vegyes és különleges (pl. pórusbeton) falazatokhoz ideális megoldás
  • Biztos megoldás ismeretlen összetételű falazatok szigetelésére
  • Az építési nedvesség jóval gyorsabban távozik a falazatból

Iratkozzon fel hírlevelünkre!