Kérjük engedélyezze böngészőjében a javascript használatát

Új Lakossági energetikai pályázat hőszigetelésre 2023-2024

A termikus burok kiépítése összesen kb. 11 millió Forint költség, ami a következőképp épül fel : a homlokzati hőszigetelés 5 millió forint, a homlokzati nyílászárók cseréje 4 millió forint, a födém hőszigetelése  2 millió forint, becslés.

A támogatható tevékenységekről még pontosabb részleteket is meg fognak jeleníteni, de energiahatékonyságot szolgáló és a megújuló energiafelhasználását növelő tevékenységekre fordítható az elnyert összeg, például:

  • az épületek hőtechnikai adottságainak javítása;
  • az épületekhez köthető villamostechnikai eszközök fogyasztásának csökkentése;
  • fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése;
  • megújuló energia alapú hőtermelő rendszerek beépítése.

Fosszilis energiahordozót felhasználó berendezés nem támogatható. A felújítások garantáltan hatékonyak lesznek, ugyanis a támogatás részeként szakemberek készítenek egy induló energetikai auditot, majd a fejlesztések megvalósítása után egy záró auditot, a cél az, hogy a kettő között legalább 30%-os hitelesen alátámasztható energiahatékonyság javulás következzen be.

A fentiek megvalósítására a költségek 50%-áig, de legfeljebb 3 millió Forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás, amennyiben a pályázó gépészeti beruházás megvalósítását is tervezi, akkor 4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhet. A pályázatban vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes hitel formájában kerül támogatásra a pályázó. A kedvezményes kamattámogatott hitel keretében a pályázók évi 5%-os kamatlábú hitelt igényelhetnek legfeljebb 5 millió Forintig. A megvalósításkor a támogatás összegének 40%-át a felhasznált építési termékekre, 60%-át pedig a munkadíjra szükséges fordítani.

Amennyiben lakóháza, társasháza még nem részesült nagy felújítási támogatásban, akkor mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni a pályázat megjelenését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!